Werken is topsport en zolang je in beweging blijft, hou je balans. Om het beste uit jezelf te halen en daar ook plezier in te hebben en te houden is het belangrijk dat er af en toe iemand met je mee mag kijken naar je drijfveren, je techniek, je motivatie, je achtergrond en waar je naartoe wil. Iemand die de juiste begeleiding biedt om tot een antwoord op je vragen te komen.

Supervisie is bij uitstek de manier om stil te staan bij dit proces. Volledige aandacht voor jou en je werkwijze. Begeleiding in de vraagstukken waar je in de alledaagse praktijk niet aan toe komt. Finesses aanbrengen in je uitvoering, maar mogelijk ook ruimte om stil te staan bij de zin die het werk je biedt.

Stilstaan om, volledig in je kracht, in beweging te zijn.

Kijk voor meer informatie over mij als supervisor op: http://www.supervisienijmegen.nl


Vormen

Supervisie is er in verschillende vormen. Welke vorm het beste bij je past, is afhankelijk van de situatie en de thematiek die je in supervisie wil behandelen. Neem bij twijfel vooraf vrijblijvend contact op om dit samen met de supervisor te bespreken.

Vorm Prijs Tijd
Individueel € 80,- 60
Triade € 70,– p.p. 90
Groep € 60,– p.p. 120

Bij financiering door de werkgever komt er 21% btw bovenop de bovengenoemde prijs.

Registratie

Voor sommige beroepsregistraties is er de mogelijkheid om, door supervisie of begeleide intervisie te volgen, registratiepunten te behalen. Bij Menswerk kan je terecht voor het behalen van punten bij verschillende registers, zoals de SRVB (Stichting Registratie Vakterapeutische Beroepen) en SKJeugd (Kwaliteitsregister Jeugd).

Verschil met coaching

Supervisie is gericht op leren leren. Door middel van een methodische aanpak wordt met reflectie het inzicht van de supervisant vergroot. De vraag ligt naast bij hoe je handelt met name bij het inzicht in welke invloeden vanuit je (eerdere) ontwikkeling betrekking hebben op het handelen. Het uitgangspunt is dat deze inzichten je toekomstig handelen op positieve wijze langdurig kunnen beïnvloeden. De supervisor heeft een ondersteunende rol, en stimuleert dit leren door richting te geven aan het leerproces.
Bij coaching staan gedrag en resultaat centraal. Over het algemeen zijn coachingstrajecten meer korte trajecten gericht op korte termijn resultaat. Er ligt een duidelijke vraag en de coach biedt een doelgerichte aanpak.

Kortom:

  • Een supervisietraject duurt meestal langer dan een coachingstraject en is gericht op lange termijn effect.
  • Supervisie is een proces dat gericht is op systematisch ontwikkelen.
  • Bij supervisie staat het aanhoudend ontwikkelen centraal.